Wat is een sportmassage?
“Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van die sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen.”

In praktijk kan (sport)massage voor zowel sporters als niet-sporters een oplossing zijn voor klachten. Ook stress- en werkgerelateerde klachten kunnen verbeteren door (sport)massage. Bovendien hoef je niet altijd klachten te hebben om gebruik te maken van massage. Massage kan zeer therapeutisch werken.

Wat doet een sportmassage met je lichaam?
Bij sportbeoefening/werk wordt inspanning geleverd. Elke inspanning, hoe klein ook, geeft afvalstoffen in het lichaam en dus ook in de spieren. Door gebruik te maken van de juiste massagetechnieken, zorg ik ervoor dat afvalstoffen - die vermoeidheid, spierpijn of kramp veroorzaken - uit de spieren gemasseerd worden. De stofwisseling wordt positief beïnvloed, waardoor het lijf sneller/beter in staat is een bepaalde prestatie te leveren.

Wat zijn de effecten van een sportmassage?
- Bevordert de bloedcirculatie.
- Bevordert de afvoer van afvalstoffen en vocht.
- Vermindering van vermoeidheid en spanningen.
- Vermindering van spiervermoeidheid en spierverhardingen.
- Vermindering van spierpijn en –kramp.

Wanneer mag ik niet gemasseerd worden?
In het belang van je gezondheid worden er geen massages gegeven bij: koorts, griep, infectieziektes, slechte algemene gezondheid, vaataandoeningen, besmettelijke huidziekten, extreme vermoeidheid en pijn (uitgezonderd spierpijn) en bij gebruik van alcohol, drugs of antibiotica. In de eerste 3 maanden van de zwangerschap dien je eerst te overleggen met uw verloskundige. Bij spataderen, fracturen, ontstekingen en open wonden wordt er plaatselijk geen massage gegeven.

Als je niet zeker weet of je gemasseerd mag worden, vraag het dan eerst aan je (huis)arts. Als de arts schriftelijk goedkeuring geeft, is massage geen probleem. Indien je gezondheidsproblemen voor mij verzwijgt en toch een behandeling ondergaat, dan kan ik hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Ook niet als gezondheidsproblemen bij jezelf nog niet bekend zijn.

Waarom moet ik na afloop van een massage water drinken?
Bij een massagebehandeling komen er veel afvalstoffen vrij. Het water helpt de nieren de afvalstoffen zo snel mogelijk uit het lichaam af te voeren. Als je na de behandeling niet genoeg drinkt, kan dit hoofdpijn, misselijkheid en/of vermoeidheid geven.

Waar moet ik rekening mee houden voordat ik een behandeling krijg?
- Ik ga ervan uit dat je bekend bent met mijn Voorwaarden, als je een behandeling ondergaat.
- Je hoeft geen eigen handdoeken mee te nemen.
- Vanuit hygiënisch oogpunt ga ik ervan uit dat je hetzij gedoucht dan wel gewassen bent, voor je gemasseerd wordt. Als ik van mening ben dat je hieraan niet voldoet, kan ik de massage annuleren.
- Zorg dat je iets gegeten hebt voor de behandeling, maar niet teveel of te weinig. Zowel met een volle als met een lege maag kun je niet geheel ontspannen.
- Ga voor de massage nog even naar het toilet.
- Zet je mobiele telefoon in de vliegtuigmodus, zodat je tijdens de behandeling niet gestoord wordt.
- Tijdens het eerste bezoek vul je een intake-formulier in, zodat ik een duidelijk beeld krijg van de klachten en je (medische) achtergrond. Dit is noodzakelijk voor mij om te weten, zodat ik je op de juiste wijze behandel.
- Ik geef van tevoren aan wat ik ga doen. Voorop staat dat jij je prettig en ontspannen voelt. Is er iets wat je niet prettig vindt, hoor ik het graag.
- Na afloop zal ik vragen of de behandeling naar wens is verlopen.
- Na afloop van de behandeling kun je pinnen. Je ontvangt via de mail een factuur die u zelf kunt declareren bij je zorgverzekeraar.

Wordt er gepraat tijdens de massage?
Als je een gesprek prettig vindt, gewoon lekker praten. Voel je niet bezwaard als je niet wilt praten. Tijdens de massage staat er zachte muziek aan. De meeste klanten ervaren dit als prettig. Wil je liever stilte om je heen, dan kun je dat altijd kenbaar maken.

Met welke olie wordt er gemasseerd?
Ik werk met geurloze F.I.T. Massageolie. Dit product kenmerkt zich door een hoogwaardige samenstelling, op basis van effectieve en dermatologisch verantwoorde ingredienten en is daarom ook geschikt voor de gevoelige huid.

Moet ik zelf handdoeken meenemen?
Nee, schone handdoeken zijn aanwezig. Als je een eigen handdoek prettig vindt, kun je deze uiteraard meenemen.

Moet/mag ik helemaal bloot op de massagetafel liggen?
Nee, je houdt altijd je ondergoed aan. Voor nek/schouder/rugmassages is het wel nodig dat de bandjes van de bh los zijn. De lichaamsdelen die ik op dat moment niet masseer, worden afgedekt met handdoeken en/of een deken. In mijn praktijkruimte staat een kamerscherm waarachter je je in alle rust en privacy kunt omkleden.

Hoe lang duurt een sportmassage?
Een behandeling duurt 30 tot 90 minuten. Een totale massage duurt 90 minuten, een deelmassage, bijvoorbeeld alleen benen, rug of nek/schouders, duurt 30 minuten.

Hoe vaak moet ik terugkomen?
Vaak zijn klachten niet na één behandeling verholpen. Het aantal behandelingen en de frequentie ervan, hangt af van de aard van de klachten en het doel dat u voor ogen heeft. De mate van verbetering verschilt per persoon en per klacht. Per behandeling bekijken we samen of en wanneer een volgende behandeling nodig is.

Wanneer is Massagepraktijk Kihon geopend?
Ik werk uitsluitend op afspraak. De praktijk is geopend op;
Maandag: 09.00 - 14.00 uur
Maandag: 19.30 - 22.30 uur
Donderdag: 09.00 - 14.00 uur
Donderdag: 19.30 - 22.30 uur
Eens in de maand is de praktijk ook op zaterdagochtend geopend.
Andere dagen/tijden zijn in onderling overleg mogelijk.

Hoe kan ik een afspraak maken?
Dit kan via 24/7 online via mijn website. Daarnaast ben ik bereikbaar via 06-43574122. Als ik aan het masseren ben, neem ik de telefoon niet op. Spreek dan een bericht in.

Als ik bel voor een afspraak, kan ik dan op korte termijn terecht?
Ik streef ernaar om je binnen een week te kunnen helpen, dit ligt echter aan de drukte op dat moment.

Wat als ik verhinderd ben?
Ben je verhinderd voor een reeds gemaakte afspraak, dan dit graag uiterlijk 24 uur van tevoren telefonisch/via mail melden! Gebeurt dit later dan 24 uur van tevoren, dan ben ik genoodzaakt om het volledige bedrag in rekening te brengen.

Hoe kan ik betalen?
Graag met pin betalen! Iedere klant ontvangt na afloop een factuur van de behandeling, zodat deze gedeclareerd kan worden bij de verzekering.

Worden de behandelingen vergoed door de verzekering?
Neuromusculaire therapie (hier vallen triggerpointtherapie en dry needling onder) wordt door diverse zorgverzekeraars vergoed, mits je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. In dit overzicht van de mijn beroepsvereniging NMTN kun je zien of je verzekeraar de behandeling vergoed. De hoogte van de vergoeding verschilt per verzekeraar / dekking. Als je twijfelt, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met je zorgverzekeraar en informeren naar de vergoeding van neuro-musculaire behandelingen, uitgevoerd door een NMTN-geregistreerde therapeut. Je betaalt de volledige behandeling en krijgt een factuur via de mail, die je rechtstreeks indient bij je zorgverzekeraar. Bij een gering aantal verzekeringsmaatschappijen is het mogelijk sportmassages op te nemen in het aanvullende pakket. Maar over het algemeen worden de massages niet vergoed.

Wat als ik niet tevreden ben over de behandeling?
Mocht je niet tevreden zijn over de manier waarop ik je behandeld hebt, dan hoor ik dit graag. Het liefst binnen een week na de behandeling, zodat we er op korte termijn samen uit kunnen proberen te komen. Mocht dit niet tot het gewenste resultaat leiden, kun je een officiële klacht indienen bij de Commissie Klacht- en Tuchtrecht DIAGNOZ-TIS, waarbij mijn beroepsgroep NMTN aangesloten is. Meer informatie vind je hier, op de site van de NMTN.

Kan ik ook een behandeling op een andere locatie krijgen?
In verband met de drukte in de praktijk is het niet mogelijk om een behandeling op locatie te krijgen.

Kan ik Massagepraktijk Kihon bedrijfsmatig inhuren?
Uit diverse studies blijkt dat massage op het werk het verzuim terugdringt en de medewerkers gezond houdt. In toenemende mate bieden werkgevers massages structureel aan vanwege de vele voordelen en de relatief lage kosten. Neem contact op voor een offerte op maat.

Massagebehandelingen op locatie zijn mogelijk in de hele gemeente Haarlemmermeer (Aalsmeerderbrug, Abbenes, Badhoevedorp, Beinsdorp, Boesingheliede, Buitenkaag, Burgerveen, Cruquius, Hoofddorp, Lijnden, Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Rijsenhout, Rozenburg, Schiphol, Vijfhuizen, Weteringbrug, Zwaanshoek, Zwanenburg), Lisse, Hillegom en Sassenheim.

Wat zijn triggerpoints?
Triggerpoints zijn zeer gevoelige verkrampte plekjes in spieren die ontstaan als het weefsel overbelast is (geweest). Triggerpoints veroorzaken niet alleen pijn in de spieren, maar ook in nabijgelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Daardoor is een bijzonder kenmerk van triggerpoints, dat de oorzaak van de pijn meestal op een andere plaats zit dan waar het pijn doet.

Welke pijnklachten kunnen triggerpoints veroorzaken?
Pijnklachten die door triggerpoints kunnen worden veroorzaakt zijn bijvoorbeeld: hoofdpijn, migraine, RSI /CANS klachten, oorsuizen (tinnitus) carpaaltunnelsyndroom, tennisarm, golfersarm, tintelingen , gevoelloosheid, zwellingen van ledematen, krachtverlies, pijn in de nek, schouder, borst, onderrug en kaken.
Ook bij langlopende onverklaarde klachten is het raadzaam om te laten checken op triggerpoints.

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?
Triggerpoints kunnen ontstaan door bijvoorbeeld: een verkeerde (werk)houding, langdurige belasting (bijvoorbeeld zittend werken achter een computer), plotselinge bewegingen (zoals een val of aanrijding), stress, terugkerende handelingen die gerelateerd zijn aan het beroep, inactiviteit (gips/brace) en intensief sporten of krachttraining.

Hoe worden triggerpoint behandeld?
Klachten die door triggerpoints worden veroorzaakt, zijn vaak goed te behandelen. Tijdens het onderzoek wordt vastgesteld of er triggerpoints in de spieren zijn en of deze de klachten veroorzaken. Bij het behandelen van triggerpoints betrek ik je actief bij het genezingsproces. Ik behandel de triggerpoints middels speciaal opgestelde massagerichtlijnen.

Wat kan ik zelf aan triggerpoints doen?
Bij het behandelen van triggerpoints wordt je actief betrokken. De therapie is het meest effectief als triggerpoint vaak, maar kort worden behandeld. Met hulpmiddelen, zoals een rubberen balletje, leer ik je hoe je triggerpoints zelf kunt behandelen. De methode is eenvoudig, bijna overal toe te passen en kost slechts een paar minuten per keer. Zo versnellen we samen het herstelproces.

p4_3.jpg

Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem dan gerust contact met mij op.