Je lijf compenseert Je lichaam is slim en past zich voortdurend aan. Als ergens iets niet goed beweegt of overbelast raakt, dan nemen andere spieren of structuren onbewust een deel van het werk over.
Read MoreMagnesium Challenge: meer energie & ontspanning in 14 Dagen!
Heb jij last van vermoeide spieren, hoofdpijn, slaapproblemen of stress? Wil je ontdekken wat magnesium voor jouw lichaam kan doen? Doe mee met de 2-weekse Magnesium Challenge en ervaar zelf de voordelen!
Herkenbaar?
➡️ Pijnlijke spieren, krampen of hoofdpijn?
➡️ Altijd moe, maar nooit écht uitgerust?
➡️ Onrustige benen, een trillend ooglid of moeite met concentreren?
➡️ Stress, spanning en slaapproblemen die je maar niet kwijtraakt?
➡️ Druk met werk, studie of gezin en toe aan ontspanning?
Je hele gezin kan meedoen, inclusief een aangepast programma voor kinderen. Ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft, is extra magnesium een aanrader. Heb je nierproblemen of een extreem lage hartslag? Raadpleeg dan eerst je huisarts.
Wat kun je verwachten tijdens de challenge?
💦 14 dagen lang gebruik je iedere dag magnesium via de huid.
💦 3x per week een ontspannend voetbad, en op de andere dagen magnesiumolie of een pakking.
💦 Een voor- en nameting om je progressie te zien.
💦 Dagelijks handige tips en reminders.
💦 Persoonlijke begeleiding.
💦 Na afloop een leuke aanbieding.
Wat zit er in het pakket?
✔ Pot magnesiumvlokken (750 gr); goed voor 6 voetenbadjes.
✔ Flesje magnesiumolie (100 ml), genoeg voor minimaal 6 weken gebruik.
✔ Duidelijke gebruiksinstructies incl. voor- en nameting
✔ BONUS: proefverpakkingen voor een hand- en voetpakking.
📅 Start: 5 april | 💰 Kosten: € 29,95 (excl. verzending)
Schrijf je nu in en ontvang je pakket op tijd!
Meer energie, minder stress en betere ontspanning in slechts 14 dagen!
Magnesium: De Sleutel tot Meer Energie & Ontspanning!
Wist je dat meer dan 60% van de mensen ongemerkt een magnesiumtekort heeft? Dit komt o.a. door stress, bewerkte voeding en medicijngebruik en mineralenarme landbouwgrond. Magnesium is onmisbaar voor meer dan 350 processen in je lichaam, zoals:
✅ Het is een natuurlijk kalmeringsmiddel en daarom belangrijk bij stressreductie.
✅ Het helpt bij het normaal functioneren van je spieren en zenuwstelsel.
✅ Het draagt bij aan het behoud van sterke botten en tanden.
✅ Het helpt bij het vrijmaken van energie uit voeding, waardoor je vermoeidheid vermindert.
✅ Het ondersteunt je concentratievermogen en korte- en lange termijn geheugen.
De meeste mensen ervaren milde klachten wanneer ze een magnesiumtekort hebben. De meest voorkomende klachten zijn spierpijn, hoofdpijn, spierkrampen, trillende oogleden. Een ander voorteken is een verhoogde schrikreactie. Schrik jij wel eens wakker omdat je denkt te vallen? Ook dat kan een kenmerk zijn van magnesiumtekort. Meer chronische klachten zijn restless legs, een angstig gevoel tot zelfs depressie.
Herken je klachten zoals spierkrampen, hoofdpijn, onrustige benen of een trillend ooglid? Doe mee met de 2-weekse Magnesium Challenge en voel zelf het verschil!
📅 Start: 5 april | 💰 Kosten: € 29,95 (excl. verzending)
Maak van slapen een prioriteit: waarom een goede nachtrust essentieel is
Slapen is geen luxe, het is een basisbehoefte voor een gezond en energiek leven. Toch is slapen, door drukke levens en stress, vaak een ondergeschoven kindje. Maar waarom is slapen zo belangrijk? En wat gebeurt er met je lijf als je onvoldoende slaap krijgt?
Het belang van slaap
Tijdens je slaap herstelt je lichaam op verschillende niveaus. Je spieren en fascia krijgen de kans om te herstellen van de inspanningen van de dag. Daarnaast reinigen je hersenen zichzelf van afvalstoffen, waardoor je cognitieve functies scherp blijven. Herinneringen en nieuwe informatie worden verwerkt en opgeslagen in je lange-termijngeheugen, waardoor je beter kunt onthouden en leren. Slaap versterkt je immuunsysteem, reguleert je hormonen en ondersteunt een gezonde stofwisseling. Kortom, slaap is de basis voor zowel je fysieke als mentale gezondheid.
Gevolgen van slaaptekort
Chronisch slaapgebrek heeft serieuze gevolgen:
Fysieke klachten: Spieren blijven stijver en herstellen minder goed, wat pijn en stijfheid in de fascia kan verergeren.
Mentale impact: Vermoeidheid, prikkelbaarheid en concentratieproblemen nemen toe.
Gezondheidsrisico’s: Langdurig slaaptekort kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem, hormonale disbalans en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
Verminderde prestaties: Zowel fysiek als mentaal presteer je minder goed, wat je dagelijks functioneren beïnvloedt.
Tips voor een betere nachtrust
Gelukkig kun je veel doen om je slaap te verbeteren:
Creëer een vast slaapritueel: Ga elke dag rond dezelfde tijd naar bed en sta op dezelfde tijd op, ook in het weekend.
Zorg voor een rustgevende omgeving: Een donkere, koele en stille slaapkamer helpt je beter te slapen.
Beperk schermtijd: Zet elektronische apparaten minstens een uur voor het slapengaan uit. Het blauwe licht kan je slaap verstoren.
Let op je voeding: Vermijd cafeïne en zware maaltijden in de avond.
Beweeg regelmatig: Lichaamsbeweging overdag bevordert een diepere slaap.
Gebruik ‘s avonds magnesium: Breid je avondritueel uit met voetenbadjes en/of smeer je voeten in met magnesiumolie. Zorgt voor ontspanning en diepere slaap.
Door van slapen een prioriteit te maken, gun je je lijf de tijd die het nodig heeft om te herstellen en op te laden. Begin vanavond nog met het verbeteren van je slaaproutine en geef jezelf de rust die je verdient!
Heb je last van (chronische) pijn?
Neuromusculaire Triggerpoint therapie kan bijzonder effectief zijn voor mensen met chronische pijnklachten, zoals bij rugpijn, nek- en schouderpijn, en hoofdpijnklachten. Het kan ook nuttig zijn voor sporters, mensen met stressgerelateerde klachten, en iedereen die te maken heeft met gespannen spieren en overbelasting.
Read MoreFascia, wat is het?
Behalve botten en spieren heb je nog een ander netwerk dat een belangrijke rol speelt in het pijnvrij kunnen bewegen van je lichaam en haar communicatie: je fascia (bindweefsel).
Het is één van de meest communicerende systemen in je lijf: er zitten 10x zoveel gevoelszenuwen in je fascia als in spieren. Als je fascia stug en stijf is, kan dat pijn en bewegingsbeperking veroorzaken. Je fascia worden niet voor niets de ‘missing link bij chronische pijn’ genoemd!
Fascia beschermt, verbindt en geeft steun
Fascia omhult en beschermt alle spieren, botten, gewrichten, zenuwen, bloedvaten en organen. Elk weefsel in je lijf heeft zijn eigen fascia, maar al die fascia is onderling ook weer met elkaar verbonden. Je bindweefsel beschermt, verbindt en geeft steun.
Je kunt je fascia zien als een groot driedimensionaal elastisch spinnenweb. Het bijzondere is dat het nergens ophoudt. Al je weefsels zijn van boven naar beneden en van achteren naar voren met elkaar verbonden in verschillende lijnen.
Gezonde fascia is goed gehydrateerd en flexibel, je kunt soepel en pijnvrij bewegen. Je kunt je fascia vergelijken met een spons. Als de spons nat is, is hij veerkrachtig, sterk en zacht. Als hij uitdroogt, wordt hij stijf en hard.
Als je fascia stugger wordt
Het dagelijks leven, maar ook traumatische gebeurtenissen uit het verleden, veroorzaken spanning in je lichaam, wat ervoor kan zorgen dat je fascia minder soepel wordt en verkleeft. Je beweegt minder makkelijk, voelt je stijf en krijgt pijnklachten. In de fascia zitten veel receptoren voor proprioceptie (het bewustzijn waar je ledematen zich bevinden in de ruimte en je lichaamshouding) te vinden. Als je fascia stug is, werkt je proprioceptie niet goed meer en beïnvloedt dat je lichaamshouding en beweging.
Het begint met pijntjes en (ochtend)stijfheid die langzaam overgaan in nek- en rugklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, maag- en darmproblemen en blessures. Met uiteindelijk chronische gezondheidsproblemen tot gevolg.
Wat kun je zelf doen om je fascia zo gezond mogelijk te houden?
Bewegen: langdurig zitten of staan kan verklevingen geven. Doe rekoefeningen als je ‘s morgens wakker wordt. Las regelmatig pauzes in als je de hele dag zit. Sta op, rek jezelf uit en loop rond. Nog beter is even touwtje of trampoline springen :)
Blijf gehydrateerd. Net als alles in ons lichaam, bestaat fascia uit water. Het beweegt en werkt beter als het nat is, dus drink de hele dag voldoende water.
MELT!
Bij MELT doe je - met je balletjes, elastieken en rollers - oefeningen om de kwaliteit van je fascia te verbeteren. Je verlicht je pijn op natuurlijke manier, omdat de onderliggende oorzaak van je chronische pijn wordt aangepakt. Met MELT help je jezelf het zenuwstelsel in balans te brengen, het weefsel soepel te maken en bij in gewrichten te verhelpen.
Het belang van waterdrinken
In de drukte van het dagelijks leven vergeten we soms het eenvoudigste recept voor een gezonde leefstijl: water drinken. Ons lichaam bestaat voor 60% uit water. Door genoeg water te drinken blijft je vochtbalans op peil. Daardoor is je lichaam in staat om voedingsstoffen te transporteren en afvalstoffen uit te scheiden. Ook helpt het bij het reguleren van je lichaamstemperatuur en om voeding goed te verteren. Water is essentieel voor de flexibiliteit van bindweefsel, spieren en gewrichten. Een goede hydratatie is daarom van groot belang voor de algehele gezondheid van het bewegingsapparaat.
Read MoreCuppen
Cupping is een eeuwenoude techniek, waarbij er gebruik wordt gemaakt van cups die vacuüm worden gezogen op je huid. Doordat alles goed doorbloed raakt en er meer zuurstof naar het weefsel toegetrokken wordt, is het voor het lichaam makkelijker afvalstoffen te verwijderen. Cupping kan verlichting geven bij o.a. hoofdpijn, rug- & schouderklachten, migraine, fibromyalgie, (chronische) pijnklachten zoals overbelasting, menstruatieklachten, myofasciale pijnsyndroom, scoliose, maag- en darmklachten.
Read MoreMagnesium = magnesium… Of toch niet?
Magnesiumtauraat, magnesiumbisglycinaat, magnesiummalaat, magnesiumcitraat, magnesiumoxide….
Welke vormen zijn goed, welke vormen zijn niet goed opneembaar? En welke soort magnesium kun je het beste nemen? Ik leg het je uit in deze blog!
Doe mee met de Magnesium Challenge
In deze roerige Corona-periode ervaren veel mensen – bewust of onbewust - extra stress. Stress vreet magnesium, waardoor allerlei klachten ontstaan. Kan jij ook wel wat extra ontspanning gebruiken? Magnesium helpt; het kan ervoor zorgen dat je je beter voelt.
Samen met Zechsal heb ik een mooi aanbod voor je gemaakt:
- een magnesiumpakket – bestaande uit 3 speciaal geselecteerde producten – goed voor twee weken gebruik voor thuis op de bank.
- een gebruikersinstructie en 2 checklists
- 14 dagen persoonlijke begeleiding (op afstand) door mij.
Tips voor een leniger leven
Een lenig lijf is vitaler! Lenigheid bepaalt namelijk hoe makkelijk jij kunt bewegen. Lenigheid is net zo belangrijk voor je fysieke fitheid als kracht en uithoudingsvermogen. In deze blog 5 tips voor een leniger lijf.
5 Brein- en spierweetjes met slimme, krachtige tips
Je hersenen en spieren hebben elkaar meer nodig dan je denkt. Met de 5 brein- en spierweetjes uit dit blog kun je jezelf krachtiger en slimmer maken.
Read More6 Wetenschappelijke weetjes over spierkracht
Kinderen hebben een soort superspieren. In dit blog lees je waarom en ontdek je nog 5 andere interessante weetjes over spierkracht.
Tips voor een soepele nek en schouders
Een soepele nek en schouders: handig als je in het verkeer over je schouder moet kijken. En ook makkelijk
bij andere alledaagse bewegingen en sport. In deze blog tips waarmee jij je nek en schouders direct soepeler maakt. En ze zijn nog makkelijk ook!
Sporten? Doe het goed....
Sporten is gezond, toch? Ja! Mits… je het goed doet, van tevoren opwarmt en rustig opbouwt. Die laatste is echt heel belangrijk. Vaak willen we teveel – te snel! Sporten, bewegen en oefeningen doen baat zeker. Daarentegen kan het soms ook meer kapot maken dan je in eerste instantie denkt. Doe het daarom goed!
De belangrijkste behandelingen
Een therapeut kan je op verschillende manieren behandelen om je te helpen van je klachten af te komen. Masseren, dry needling, taping, cupping. Dat zijn slechts enkele behandelmethoden. Wat zijn de belangrijkste behandelingen en belangrijker: welke helpen jou nu het best bij je klacht(en)?
Read MoreTop 10 klachten
Waar heb jij last van?
Lage rugpijn, nekklachten en rugklachten. Dát is de top 3 van de meest voorkomende klachten waarmee mensen een therapeut bezoeken. Zo zijn er nog veel klachten die heel veel voorkomen én waarmee je vaak pas naar de therapeut gaat als het helemaal mis is. Hoe kom je aan die klachten, wat zijn de symptomen en hoe makkelijk zijn ze te behandelen?
Waarom magnesium?
Ik werk in mijn praktijk en privé veel met magnesiumproducten. Zo vraagt mijn jongste zelf vaak om een voetenbadje omdat ze dan minder groeipijn ervaart. En ik zelf heb beduidend minder hoofdpijn sinds ik mijn schouders regelmatig inspray met magnesiumolie. Maar waarom nou magnesium?
Read MoreZorg voor je fibroblasten en mitochondriën…
Say what????
Fibroblasten en mitochondriën zijn héle kleine onderdelen in je lijf, maar je hele lichaam zit er vol mee. Ze zijn o-zo-belangrijk zijn om gezond te blijven en je goed te voelen. Zorg daarom goed voor deze twee kleine krachtpatsers! Hoe je dat doet? Dat lees je hier!
Succesvol nieuwe gewoonten aanleren
De eerste 2 weken van januari zijn voorbij. Hoe staat het met jouw goede voornemens? Kun je eraan vasthouden of vind je het - net als ik - lastig? Als je iets wil veranderen bij jezelf heeft dit tijd nodig. Vaak haken we snel af. In dit blog lees je hoe je nu succesvol nieuwe gewoonten aanleert.
Read MoreGezond leven = Meer bewegen + Minder zitten
Zitten is nog steeds het nieuwe roken
Zitten is relaxed. We doen het allemaal veel. En soms té veel. Dat dit ongezond is, is wel bewezen. En uit nieuw onderzoek blijkt dat alleen sporten niet genoeg is om gezond te leven. Ook gedurende de dag – elk half uur – moet je gewoon eventjes in beweging komen. En met hele simpele bewegingen is dat prima te doen, voor iedereen!
Read More